Back

COMUNICAT DE PRESĂ Săptămâna Europeană a Mobilității Urbane - 16-22 septembrie 2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Săptămâna Europeană a Mobilității Urbane – 16-22 septembrie 2024

 

Azi luni 16 septembrie 2024 demarează Săptămâna Europeană a Mobilității Urbane, cu tema “Să folosim spațiul public împreună - Shared public space” și sub sloganul ”Combină și deplasează-te - Mix & Move”.

Săptămâna Europeană a Mobilității este o campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată cu sprijinul Comisiei Europene, cu rolul de a încuraja autoritățile locale europene să aplice și să promoveze măsuri durabile în domeniul transporturilor și de a invita cetățenii să încerce și alte modalități de deplasare în afara automobilului.

Primăriile/autoritățile locale se pot înscrie cu inițiative/acțiuni/evenimente pe platforma mobilityweek accesând link-ul  https://registration.mobilityweek.eu/login.php?lang=ro.

Organizațiile non-guvernamentale, unitățile de invățământ, companiile și alte entități private din județul Sibiu se înregistrează pe platforma mobilityweek accesând link-ul

https://mobility-action.mobilityweek.eu/login.php.

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu încurajază locuitorii să opteze pentru mijloace de transport mai eficiente din punct de vedere energetic, precum bicicleta, transportul public sau mersul pe jos, contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la îmbunătățirea calității aerului. Mobilitatea sustenabilă este un pas esențial în direcția unui viitor mai verde și mai durabil pentru toți.