Back

Anunt public privind solicitarea de actualizare a AIM SC SOMETRA SA

Agenția pentru Protecţia Mediului Sibiu anunță publicul interesat asupra solicitării de revizuire a autorizației integrate de mediu pentru S. C. SOMETRA S.A. cu sediul în localitatea Copșa Mică, str. Fabricilor, nr. 1, județul Sibiu. Activitățile se încadrează în anexa nr. 1 a Legii 278/2013 privind emisiile industrial, la, punctele: 

2.5. Prelucrarea metalelor neferoase:

producerea de metale neferoase brute din minereuri, concentrate sau materii prime secundare, prin procese metalurgice, chimice sau electrolitice;

topirea, inclusiv alierea, de metale neferoase, inclusiv de produse recuperate, si exploatarea de turnatorii de metale neferoase, cu o capacitate de topire de peste 4 tone pe zi pentru plumb si cadmiu sau 20 de tone pe zi pentru toate celelalte metale.

Notă: În sensul prezentei categorii de activități, materie primă secundară reprezintă: deșeuri metalice curate (degresate și lipsite de alte categorii de impurități decât cele metalice) nămoluri, zguri metalice etc.

5.1. Eliminarea sau valorificarea deșeurilor periculoase, cu o capacitate de peste 10 tone pe zi, implicând desfășurarea uneia sau a mai multora dintre următoarele activități: b) tratarea fizico-chimică;

5.3. b) Valorificarea sau o combinație de valorificare și eliminare a deșeurilor nepericuloase cu o capacitate mai mare de 75 de tone pe zi, implicând, cu excepția activităților care intra sub incidenta prevederilor anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 188/2002, cu modificările si completările ulterioare, una sau mai multe din următoarele activități: (iii) tratarea zgurii și a cenușii;

5.4. Depozitele de deșeuri, astfel cum sunt definite la lit. b) din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 349/2005 privind depozitarea deșeurilor, cu modificările si completările ulterioare, care primesc peste 10 tone de deșeuri pe zi sau cu o capacitate totală de peste 25.000 de tone, cu excepția depozitelor pentru deșeuri inerte.

5.5. Depozitarea temporară a deșeurilor periculoase care nu intră sub incidența pct. 5.4 înaintea oricăreia dintre activitățile prevăzute la pct. 5.1, 5.2, 5.4 si 5.6, cu o capacitate totală de peste 50 de tone, cu excepția depozitării temporare, pe amplasamentul unde sunt generate, înaintea colectării.

Solicitarea de actualizare a autorizației integrate de mediu, Raportul de Amplasament și Raportul privind situația de referință întocmite de S.C. OCON ECORISC S.R.L.  pot fi consulate la sediul APM Sibiu str. Hipodromului 2 A pe toata perioada desfășurării procedurii de revizuire  a autorizației integrate.