Back

22 septembrie 2024 - Ziua Internationala fara Masini - Comunicat de presă

COMUNICAT DE PRESĂ

22 SEPTEMBRIE 2024 - ZIUA INTERNAȚIONALĂ FĂRĂ MAȘINI

Data de 22 Septembrie 2024 marchează “Ziua Internațională Fără Mașini” și face parte din Săptămâna Europeană a Mobilității. Inițiativa încurajează orașele să promoveze alternativele ecologice la transportul motorizat, să implementeze măsuri pentru reducerea dependenței de autoturisme și să crească gradul de conștientizare asupra impactului negativ pe care traficul rutier îl are asupra mediului și sănătății publice.

Pornind de la principiul “Conduceți prin forța exemplului”, personalul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu alege folosirea opțiunilor de transport ecologice urbane, vineri 20 septembrie 2024.

“Prin această acţiune dedicată Zilei Internaționale Fără Mașini, ne continuăm strategia de conştientizare a sibienilor cu privire la necesitatea găsirii și utilizării unor mijloace de transport alternative și ecologice, în contextul în care circulaţia auto în oraş a devenit una din principalele surse de poluare a aerului. Considerăm că atunci când timpul permite, mersul pe jos, bicicleta sau deplasarea cu mijloacele de transport în comun reprezintă alternative benefice atât mediului cât şi sănătăţii sibienilor. În acest sens, angajații APM Sibiu se vor deplasa la servici vineri, în data de 20 septembrie 2024 – cu bicicleta/trotineta, pe jos sau cu mijloace de transport în comun. Cu această ocazie, invităm toți locuitorii să exploreze împreună cu noi, alternativele la transportul cu mașina personală, cel puțin pentru o zi. Fiecare pas contează în crearea unui mediu urban mai sănătos și mai plăcut pentru toți. ” – afirmă Ciprian SIMULESCU, Director executiv al APM Sibiu.

Director Executiv

Ciprian SIMULESCU